Az algériai szövetségi kapitány, Rabah Sadaane május 31-én készült "rövidinterjújából" csináltam egy kis összefoglalót.

A szövetségi kapitány először is megnyugtatott minket: az Írország elleni 3-0-ás fiaskóból nem kell messzemenő következtetéseket levonni, mert az csupán egy “kísérleti csapat” volt, felforgatott védelemmel, és kímélt pár kulcsjátékost. A meccs után a csapat Németországba utazott, ahol jelenleg is edzőtáborozik (május 31-től június 5-ig), és ennek "megkoronázása" lesz a nürnbergi edzőmeccs, ötödikén, az Egyesült Arab Emirségek ellen. (Rabah, őket rommá verjük, ugye?) A csapat azon a meccsen már visszatér a 3-5-2-es felálláshoz, és ebben a szisztémában fognak játszani a vébén is.

A világbajnokságon nagyon fontosnak tartja az első meccset a szlovénok ellen, mert egy jó kezdés alapot adhat a folytatáshoz. (Amúgy nagyon erős csoportba kerültünk, tehát kaparni kell mindenki ellen.) De egyelőre az a legfontosabb a számára, hogy Algéria a foci lázában ég, valósággal vibrál, és mindenki várja a sikeres szereplést. Rabah nagyon büszke arra, hogy nemcsak az Algériában élők, hanem a világ más országaiban élő kivándorlók is nekik szurkolnak, és így a focicsapat révén ismét sikerült egy nemzetté kovácsolni a hazai és külföldön élő algériaiakat.

Mit lehet ehhez hozzátenni? Hajrá, Algéria! :-)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://algeriafocivb.blog.hu/api/trackback/id/tr652051577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása