Továbbjutunk!

2010.06.21. 16:14 Droli

Tegye fel a kezét, aki azt gondolta, hogy az utolsó forduló előtt még harcban állunk a továbbjutásért! Én felteszem :-)

A helyzet rendkívül egyszerű: ha nyerünk, szinte biztos, hogy továbbjutunk, ha nem, akkor meg nem. Győzelem esetén ugyanis megelőzzük az USA-t, és az Anglia-Szlovénia meccstől függően az ottani szerencsétlen vesztest (döntetlennél Angliát). Szóval a helyzet egyszerű: győzni kell szerdán, ami azért nem egy elérhetetlen álom; az USA kb. velünk egy szinten levő csapat, jobb támadósorral, rosszabb védelemmel. 

Egy olyan eset lehetséges, hogy győzünk, és nem jutunk tovább: amennyiben csak egy góllal verjük az USA-t, és Anglia is pontosan ugyanennyivel "üti" Szlovéniát; ebben az esetben ugyanis hiába érjük utol pontszámban Szlovéniát, és hiába ugyanúgy "nullás" a gólkülönbség, a több rúgott gól miatt a szlovének mennek tovább (persze itt is lehet tovább bonyolítani, mert mondjuk ha nyerünk 4-3-ra, Szlovénia meg kikap 1-0-ra, már nekünk van több gólunk - de ez már végképp csak fikció) . A helyzet kísértetiesen hasonlít az 1982-es helyzetre, ahol a német-osztrákon hasonló eredménynek kellett születnie, hogy kigolyózzanak minket - és láss csodát, ilyen is született -, de nagy különbség, hogy ott a két rivális a mi meccsünk UTÁN játszott, az eredményünk tudatában, most viszont egyszerre lesz a két meccs. Így meg azért rizikós lenne az angoloknak és a szlovéneknek erre játszani, pláne, hogy rúgunk még egyet, a szlovénok már repülnek is haza...

Tehát: győzni kell az USA ellen, és a paradicsomban vagyunk!

Szólj hozzá!

Címkék: vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://algeriafocivb.blog.hu/api/trackback/id/tr212098592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása