Algéria sajnos nem olyan tehetős ország, mint az európai országok többsége, és ebből kifolyólag nagyon sok algériai származású játékos választott más országot hazájának, és mutatkozott be más ország válogatottjaiban. Pár ilyen játékost szeretnék bemutatni:

Samir Nasri: Az Arsenal középpályása mindössze 23 éves; nagyszülei Algériából vándoroltak Franciaországba. Nasri az Olimpique Marseille-ben kezdett, majd 2008-ban igazolt az Arsenalba. Cselei miatt sokan Zidane-hoz hasonlítják. Francia válogatott, az idei világbajnokságon viszont nem vesz részt, mert nem került be az utazó keretbe.

Karim Benzema: A francia válogatott 23 éves csatára szintén algériai származású. Lyonban nevelkedett, és Budapesten is láthattuk volna a Debrecen ellen, ha nem igazol 2009 nyarán a Real Madridhoz. Szintén francia válogatott, de a francia vb keretbe ő sem került be. (Hadd’ jegyezzem meg itt, hogy Domenech válogatási politikáját nem sokan értik, talán ő sem...)

Camel Meriem: Ki gondolná, hogy a neves, immár 31 éves labdarúgó is algériai származású? Játszott már Sochaux-ban, Bordeaux-ban, Marseille-ben, Monacoban; de idén az Aris Thesszalonikibe igazolt. Szintén francia válogatott, de ő már a “múlt embere” ebből a szempontból.

Ishak Belfodil: Ő viszont a fiatal generáció tagja, még csak 18 éves, és a Lyon csatára. Az ő válogatottságát az algériai szövetség rontotta el, mivel Belfodil az algériai válogatottban szeretett volna játszani, de a meghívó túl későn érkezett, addigra meg Belfodil már elfogadta a francia U17 meghívóját. Róla minden bizonnyal még sokat fogunk hallani.

Zinadine Zidane: A legnagyobb nevet a végére hagytam... van olyan, aki még nem hallott róla? Mindent megnyert, amit meglehetett, világbajnok, európa bajnok, BL győztes, UEFA kupa győztes, szuperkupa győztes, spanyol, olasz bajnok, az év labdarúgója háromszor is, aranylabdás... neki az édesapja algériai, Bedzsája városából származik. Egyes források szerint Zidane majdnem algériai válogatott lett, de az akkori szövetségi kapitány (Abdelhamid Kermali), nem tartott rá igényt, mert nem találta elég gyorsnak... Viszont kapcsolata Algériával nem szűnt meg, jelenleg éppen győzködik, hogy legyen a válogatott szövetségi kapitánya ősztől...

Hm... azért ütős lenne egy Benzema-Ziani csatársor, és megtalálnánk Nasrinak is a helyét...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://algeriafocivb.blog.hu/api/trackback/id/tr932048598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.06.05. 19:00:15

Kíváncsi vagyok, ki veszi észre a hibát, amit szándékosan elrejtettem? :-)

docGG 2010.06.06. 07:17:17

U-17-es válogatottság még nem zárja ki, hogy más országban legyen felnőtt válogatott, nem? :)
süti beállítások módosítása