4. Algéria, 1 döntetlen, két vereség, gólarány: 0-2

Ebben azt hiszem, minden benne van. Nagyon kevés olyan csapat lesz, amelyik két kapott góllal fog kiesni, és nagyon kevés olyan csapat lesz, amelyik nem lesz képes egyetlen gólt sem lőni ellenfeleinek. Az előzetes elvárás az volt, hogy próbáljon pontot-pontokat szerezni a csapat, és ez az Anglia elleni döntetlennel sikerült is. A minimális elvárást tehát teljesítettük; a búcsúzás mégis azért fájó, mert gyakorlatilag az utolsó percekig megvolt az esély a továbbjutásra.

Azonban rúgott gól nélkül nem lehet továbbmenni (illetve tovább lehet, de kissé macerás). Az az egy szem Dzsebbur igen kevés volt oda, és mint az angolok elleni meccs után is írtam, szükségünk lett volna egy olyan klasszis csatárra, mint például az algériai származású Benzema. A középpálya és a védelem viszonylag jól teljesített (kivéve az USA elleni kihagyások), és különösen a szélső középpályásaink-szélső védőinkre hívnám fel a figyelmet, mert ők azért nagyot alkottak. A Nemzeti Sport anno fel is tette a kérdést: elég lesz-e az afrikai szinten jó védekezés világszinten - elég volt; Szadán szövetségi kapitány ezt nagyon megtanította a csapatnak, de sajnos ez a gólszerzés rovására ment.

Pár játékosunk azért megmutatta tudását: M'Bohli kiváló kapus, és többre hivatott, minthogy a Slavia Sofiában szerepeljen. Még csak 24 éves, ami kapus szemmel nézve "kölyökkor", szerintem nagyon nagy jövő áll előtte. Belhadzs az angol meccs legjobbja volt, félelmetes munkabírása van, "bezakatolta" a teljes balszélt, igencsak távozni fog a Portsmouthból. Zianinak is voltak jó pillanatai, látszott, hogy ő klasszismegoldásokra is képes, és mivel Wolfsburgban nem érzi jól magát (mit nem érzi jól magát - fűnek-fának sír, hogy menni szeretne), valószínűleg szeptembertől őt is egy más csapatban láthatjuk. És a blogkedvenc Budebuzról se feledkezzünk meg - még csak húsz éves, és habár a kapitánytól nem kapott sok időt ezen a vébén, de ott megmutatta tehetségét. Jelenleg a Sochauxban játszik, de ez könnyen változhat.

Mindenesetre szeretném megköszönni a csapatnak a teljesítményt, főleg az angolok elleni meccset, valamint itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem mindazon olvasóink figyelmét, akik időt szenteltek blogunkra. És csak azt tudom még hozzáfűzni, ami az érettségi tablókon szokott szerepelni: találkozunk 4 év múlva! (jó, nem pont négy év szerepel a tablókon, de ha egyszer négyévente van világbajnokság :-)

2 komment

Címkék: vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://algeriafocivb.blog.hu/api/trackback/id/tr632104573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

docGG 2010.06.23. 18:58:59

A kollégánál szebb végszót magam se tudnék megfogalmazni, így meg se próbálom. Reméljük, legalább néha jól szórakoztak az olvasók, és legközelebb még tovább jutunk. A csapatban van potenciál, több kulcsember még igen fiatal - ha a francia ifjúsági válogatottból sikerülne szokás szerint szerválni egy gólvágót, legközelebb is itt leszünk. Addigra M'Bolhiról mindenki tudni fogja, hogy csúcskapus, Belhadzs pályája csúcsán lesz, Bugerra igazi Maldiniként fogja előadni a hátvédzseni szerepét, Gediura és Budebuz nevét mindenki ismerni fogja, és meglesz az első továbbjutás is.

joba 2010.06.23. 19:31:50

A kapus nagyon jó volt ma is, fantasztikusan a helyén van. Elöl béna volt a futball. Kár érte, sajnos, gólok nélkül nem megy.
süti beállítások módosítása